QUI SOM?

El Pessebre de Bàscara és una entitat oberta de cara a aquelles persones que estiguin interessades a aportar el seu granet de sorra. Es fan unes reunions en les quals tothom pot participar, sempre i quan es facin aportacions positives tant pel Pessebre com pel grup.

Com he dit, el Pessebre és una entitat, i com a entitat ha de tenir un President, que actualment és l’Emili Alsina Reglà; un Vicepresident, actualment aquest càrrec el té la Montserrat Feliu Bayó; un Secretari, càrrec ocupat per l’Assumpció Garangou Juanola i un Tresorer, que actualment és la Leonor Lloret Guijarro. Tots els membres tenen els mateixos drets, ni tan sols el president té més prioritat que qualsevol altre soci.

El Pessebre funciona a través d’una Junta Administrativa. Cada any es renova mitjançant una reunió general. Dins d’aquesta Junta hi ha unes comissions responsables d’alguns dels aspectes que consideren de més importància, però a l’hora de la veritat, quan han de decidir alguna cosa, només importa l’opinió dels que s’han presentat aquell dia a la reunió. No solen fer gaires votacions, intenten posar-se d’acord entre ells i normalment ho aconsegueixen. Ara bé, si necessiten votar per establir un pacte, es recorre a la votació.

Quan han d’assignar les tasques, no hi ha una persona representant, com el president, que les doni segons la seva voluntat, sinó que les tasques s’assignen segons el desig de cada persona en fer cert treball. Generalment sempre coincideixen les mateixes persones a l’hora de fer un determinat treball, ja que tothom es coneix i estan al cas de les habilitats de cada persona.

El Pessebre és una entitat que es regeix sobre una estructura, les reunions en les quals ho decideixen tot, però, en el moment de treballar, aquests fonaments solen quedar modificats. Moltes vegades quan els organitzadors comencen a muntar tots els quadres es troben amb un obstacle que impedeix col·locar-hi allò que tenien pensat col·locar. Llavors han d’improvisar en el moment i el que s’hagi de decidir ho faran les persones que es trobin en aquestes circumstàncies.

El Pessebre de Bàscara era una entitat formada per un grup de persones, però a mesura que aquesta entitat anava adquirint prestigi va haver d’esdevenir una associació, ja que per legalitzar allò que feien ho havien de ser. Així doncs, el 1987 van passar a ésser una organització sense ànim de lucre (OSAL) anomenada Associació El Pessebre.