ANÈCDOTES

  • El primer dinar popular:

El Pessebre destinava tots els diners recol·lectats a la compra de material. En els seus inicis no hi havia ni menjars populars ni festes ni res. El primer dinar popular es va portar a terme quan a un camió se li varen caure dos porcs a l’autopista en territori bascarenc. La guàrdia civil va anar a matar-los i davant el dubte de què fer amb els porcs com que estaven en territori bascarencs passaven a pertànyer a l’Ajuntament. Així doncs, com que un participant del Pessebre també estava involucrat a l’Ajuntament van arribar a la conclusió de destinar aquests porcs a un dinar popular.

Emili Reglà

  • Naixement:

Un any van decidir habilitar un espai al costat del riu Fluvià per representar-hi el Naixement. Així doncs, van haver d’anar a buscar un arbre per utilitzar-lo com a barraca pel Naixement. Van anar al bosc lladrós (situat al costat de Bàscara) a buscar un suro. Ells volien intentar portar-lo sencer, però com que era tan gran no va ser possible i a mig cami se’ls hi va partir en dos. I després van haver de fer-ho d’una altra manera.

Emili Reglà

  • La mort del colom

Un any el Pessebre va decidir fer una presentació a dalt de l’Església. Aquesta consistia en col·locar l’àngel a dalt del campanar de l’Ésglésia amb un colom amagat a les mans. En el moment en què s’encenien els llums i començava a sortir el fum que representava l’entrada de l’àngel, aquest havia de deixar anar el colom i l’animal hauria de volar direcció una casa que està al costat de l’Església. A la casa hi estaria la Verge mirant per la finestra. El colom, el dia de l’espectacle, no arribà allà on s’estava la Verge, ja que un cop l’àngel el va deixar anar, el colom, en comptes de volar cap amunt va anar cap avall. El pobre animal havia mort entre les mans de l’àngel.

Emili Reglà